Inte vad, utan hur!

Jag satt med en VD förra veckan som sa:

Det är nu det måste ske, gör vi inte förändringen nu så är det för sent. Vi ser vilka resultat vi behöver nå och vi vet VAD som måste förändras. Men vi vet inte HUR vi ska genomföra förändringen. Det enda vi vet är att det gamla sättet att driva förändringsarbete inte räcker och att vi behöver stärka vår ledningsförmåga.

Va kul! sa jag spontant. Han såg först lite förvånad ut. Jag fortsatte: Det är precis det här vi på 4FP gör och vi börjar bli bra på det också.

Jag startade mitt första konsultbolag för drygt 25 år sedan och det hette IVUH. Som ni förstår vann jag inget pris för bästa varumärke – men IVUH var en förkortning på InteVadUtanHur. Jag hade 1991 identifierat att HUR vi bedriver förändringsarbetet var framtidsfrågan och helt avgörande för om organisationer och företag skulle kunna vara framgångsrika i den föränderliga värld som vi då började stiga in i.

Nu är vi där. HUR-frågan är nu på alla ledningsgruppers högsta agenda – oavsett om man sitter i koncernledningen i ett globalt retailbolag eller om du är enhetschef i den hårt pressade offentliga sektorn. Det är inte så att man inte förstår vad som behöver göras – utan Hur får vi det gjort – tillräckligt snabbt?

Under 25 år har jag envist forskat och konsultat kring endast två frågor – HUR kan vi bedriva förändringsarbete på ett bra sätt och HUR kan vi stödja ledare och ledningsgrupper att bedriva sitt förändringsarbete framgångsrikt. All den kunskapen är nu förpackad i 4FP. Ett Paket för framtiden. Vi börjar själva se oss som en flyttfirma:

Vi förflyttar gamla organisationer och morgondagens ledare in i framtiden.

Hur bra är du på att leda förändring?

Är du en ledare som med passion och energi vill leda denna förflyttning? Då är du välkommen till vår Prova-på i Stockholm. Där får du under en halvdag prova-på metodiken och träffa det nya 4FP-teamet. Varmt välkommen!

4FP – en del av Business Wellness Group. Vi är specialisterna när du ställer dig frågan HUR.

Bästa hälsningar, Janne Carlsson

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier